VPS versus dedicated

Dedicated hosting versus virtual hosting – wat zijn de verschillen en wat is de beste optie voor uw bedrijf?

In het kort komen de verschillen tussen Virtual Private Servers en dedicated servers grotendeels neer op prestaties, beveiliging en kosten.

VPS heeft een lange staat van dienst als manier voor bedrijven om de kosten van IT te drukken en operationele efficiëntie te verhogen.  Via VPS kunnen bedrijven bovendien meerdere servers op dezelfde hardware laten functioneren.  Dit biedt de flexibiliteit om meerdere besturingssystemen of groepen programma's op individuele servers te draaien, wat bedrijven in staat stelt de totale IT-efficiëntie te vergroten en hun infrastructuur beter te benutten.

Hoewel VPS dus kostenbesparingen en hogere efficiëntie oplevert, laat de beveiliging en prestaties ten opzichte van dedicated servers wel te wensen over.

Een dedicated server is een fysieke server die is aangeschaft of in zijn geheel wordt gehuurd voor uw bedrijfsbehoeften, en biedt als zodanig optimale kracht en controle.  Dedicated servers bieden uitzonderlijk goede beveiligings- en prestatieniveaus, iets dat waarschijnlijk niet in dezelfde mate mogelijk is via een gedeelde VPS-infrastructuur.  Dit betekent uiteraard wel dat aan een dedicated IT-infrastructuur een hoger prijskaartje hangt.

VPS versus dedicated – is het echt wel het een of het ander?

Het antwoord hierop is onomstotelijk nee.  Het vinden van het juiste evenwicht tussen prijs, beveiliging en prestaties hoeft geen uitdaging te zijn.

Zo kunt u voor een beheerde virtualisatieoplossing kiezen van een hostingprovider zoals Rackspace, 's werelds beste provider op het gebied van Managed Hosting.  Een beheerde virtualisatieomgeving van Rackspace, powered by VMWare, is de ideale keuze voor bedrijven die snelle groei doormaken of fluctuerende capaciteitsbehoeften hebben, zoals bij seizoens- of marketinggebonden vraagpieken.  Het is de rendabele manier om uw middelen omhoog of omlaag te schalen en uw fysieke hardware te consolideren.

Zo kunt u snel opschalen als u meer capaciteit nodig hebt en betaalt u uitsluitend voor wat u daadwerkelijk gebruikt. U profiteert bovendien van de veiligheid van dedicated servers, automatische back-ups, herstel en snapshots.  En niet onbelangrijk, u wordt ondersteund door ons virtualisatieteam inclusief VMware-specialisten die uw fysieke server, virtualisatielaag en virtuele machines beheren om het maximale uit uw oplossing te halen.

Als alternatief is het ook mogelijk een hybride cloudoplossing in te richten.  Hier bij Rackspace zijn wij van mening dat de dagen van één pasklare standaardbenadering zijn geteld – gedeeld, VPS dan wel dedicated.  Geen enkele ene technologie kan de behoeften van elk bedrijf volledig afdekken. De beste benadering is vaak om uit elke oplossing de beste elementen te selecteren en zo tot de meest aantrekkelijke propositie te komen wat betreft prijs, prestaties en beveiliging.

Heb je nog vragen over onze dedicated servers?

Neem contact met ons op